Praktische informatie Praktijk Lu Hong

Traditionele Chinese Medische massage

Traditionele Chinese Medische massage

Traditionele Chinese Medische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen, balanceert lichaam en geest, werkt ontstekingremmend en draagt bij tot afname van stress en slapeloosheid.

Op oudere leeftijd en bij minder bewegen nemen orgaanfuncties af, massage draagt dan bij tot verbetering van de bloedsomloop van het gehele lichaam, bevordert de celstofwisseling en versterkt het immuunsysteem. U voelt zich na deze intensieve massage fit, ontspannen en vitaal.

Traditionele Chinese medische massage kan preventief werken wanneer bestaande stressfactoren niet direct opgeheven kunnen worden. Deze preventieve massagetechnieken vinden hun oorsprong ruim 2000 jaar geleden.

Tarieven Hele lichaam massage / Full body massage

60 min. € 60,00

Chinese Tui Na Massage

Chinese Tui Na Massage

Chinese Tui Na (ook wel aangeduid als Tuina) massage is de voorloper van de Shiatsu massage. Bij Tui Na massage wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke acupunctuurpunten, waardoor de disbalans en blokkades in de Qi-stroom (lichaamseigen energie) opgeheven kan worden.


Volgens de Chinese geneeskunde wordt disfunctie van het bewegingsapparaat en ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Wanneer deze in balans is voelt u zich ontspannen en vitaal.
Tui Na massage is een diepe sederende massagetechniek met roterende bewegingen tijdens het geven van de druk. Het kan daardoor op sommige plaatsen kortdurend gevoelig zijn. Na de massage ervaart u een weldadige ontspanning van uw gehele lichaam.

Tarieven Chinese Tui Na massage 

60 min. € 60,00


Chinese Hoofd-, Nek-, Schoudermassage

Chinese Hoofd-, Nek-, Schoudermassage

De Chinese Hoofd-, Nek-, Schoudermassage is een combinatie van massagetechnieken en acupressuur. Middels deze bijzondere vorm van massage worden blokkades in de spieren en gewrichten van het nekschoudergebied opgeheven.  

Dit geeft een diepe onttspanning en een verbetering van de mobiliteit. Deze massage is zeer geschikt wanneer u veel aan een computer moet werken of langdurig moet autorijden, regelmatig spanningshoofdpijn heeft of stijfheid en pijnklachten heeft van nek, schouders en/of armen. Tevens werkt deze massage zeer preventief, als onderhoud van een goede doorbloeding, energiestroom en ontspanning. 'Voorkomen is beter dan genezen'.

Tarieven Hoofd-, Nek-, Schoudermassage

60 min. € 60,00

Chinese Deep Tissue massage

Chinese Deep Tissue massage

Wanneer spieren langdurig verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Chinese deep tissue massage is een krachtige langzaam uitgevoerde massagetechniek om het lichaam weer in balans te brengen en de blokkades in het bewegingsapparaat op te heffen. Deze massage bevordert de energiestroom, doorbloeding en de gezondheid.

De Chinese deep tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Uw lichaam kan soms tijdens en na deze intensieve, diepe massage pijnlijk aanvoelen, maar na één of twee dagen neemt deze gevoeligheid af en voelt u zich een stuk beter. Omdat bij deze massage veel afvalstoffen vrij komen, adviseren wij u veel lauw water of kruidenthee te drinken, warm na te douchen en het eerste uur na afloop niet gelijk door te rennen, maar wat rustiger aan te doen, zodat de massage beter in uw lichaam kan doorwerken.

Tarieven Chinese Deep Tissue massage

60 min. € 60,00

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage

Chinese voetmassage wordt vooraf gegaan door een warm kruidenvoetenbad ter verbetering van de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen.

Daarna worden de spieren van de voeten, enkels, onderbenen en knieën intensief gemasseerd. Tevens worden reflexzones, acupunctuurpunten en meridianen behandeld.
In China is het heel gebruikelijk voetmassages te ondergaan om je fit en vitaal te voelen en eventuele lichamelijke klachten te behandelen. U behoeft geen klachten te hebben om baat te hebben bij een Chinese voetmassage, die een prettige ontspannende en vitaliserende werking heeft.

Tarieven Chinese Voetmassage

60 min. € 60,00

Bel mij!

Als u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken, vul dit formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Referenties:

"Voor een stevige aanpak van mijn rugklachten ga ik altijd naar Hong. Zij weet precies de juiste plekken in mijn onderrug te vinden. Na haar massages voel ik mij als herboren."

Pieter K.

 

"Jarenlang heb ik enorm veel last van mijn nek en heb ik hoofdpijn. Sinds ik door Hong regelmatig gemasseerd wordt zijn mijn klachten afgenomen en kan ik mij weer concentreren op mijn werk. Ik ben heel blij met de massages van Hong."

Liesbeth V.